Nedjelja, 2024-05-05, 11:05 AM
Dobrodošao, Gost
[ Novi Postovi · Članovi · Pravila Foruma · Precizna pretraga · RSS

  • Page 1 of 1
  • 1
http://odmor.ucoz.com/forum/ » Opća Diskusija » Sportske Rasprave » Multimilijunaš Volpi i službeno u Rijeci - u sljedeća tri mj
Multimilijunaš Volpi i službeno u Rijeci - u sljedeća tri mj
cobraDate: Petak, 2012-02-17, 7:45 PM | Message # 1
Super Član
Group: Administrators
Država: Croatia Croatia
Postovi: 8598
Status: Offline
Multimilijunaš Volpi i službeno u Rijeci - u sljedeća tri mjeseca uložit će 3 MILIJUNA EURA, a do kraja godine preuzima klub!



Volpijev poslovni suradnik Damir Mišković postat će predsjednik kluba, a na mjestu dopredsjednika bit će dosadašnji predsjednik Robert Komen

Talijanski multimilijunaš Gabriele Volpi pred novinare je danas došao ogrnut šalom Rijeke i u društvu gradonačelnika Vojka Obersnela. Sporazum o sponzorstvu je potpisan i preuzimanje riječkog prvoligaša gotova je stvar.

Prvotna Volpijeva financijska injekcija iznosi dva milijuna eura, čime će, ističe Obersnel, biti podmirena dugovanja NK Rijeka prema igračima i dobavljačima.

Klupski porezni dug od 18 milijuna kuna u procesu privatizacije iz sportske udruge u sportsko trgovačko društvo bit će pretvoren u vlasnički udio Grada Rijeke.

Prema Obersnelovim riječima, u drugoj fazi Volpi će preuzeti vlasništvo nad klubom u udjelu do 70 posto, s time da će se obvezati tijekom sljedeće tri godine u NK Rijeka uložiti još najmanje 1,8 milijuna eura. Grad će zadržati 30 posto, s time da će, kako je najavio Obersnel, biti otvoreni da se svi zainteresirani - dakle navijači, pojedinci i tvrtke - također uključe u suvlasništvo.

Prema sporazumu, Volpijeva fondacija Social Sport dobit će tri upravljačke funkcije u klubu, a po dvije će zadržati NK Rijeka, odnosno Grad. Kako je istaknuo Gabriele Volpi, njegov poslovni suradnik Damir Mišković, inače bivši nogometaš, postat će predsjednik kluba, a na mjestu dopredsjednika bit će dosadašnji predsjednik Robert Komen.

Na mjesto zamjenika predsjednika zasjest će Gabrieleov sin Simone Volpi, predsjednik talijanskoga vaterpolskog kluba Pro Recco.

- Ovo je važan dan i za mene osobno i za Rijeku i za mojeg suradnika Miškovića - izjavio je Volpi te dodao da je veliki zaljubljenik u Hrvatsku i da svako ljeto ovamo dolazi svojim brodom. Novi predsjednik Mišković rekao je da će tijekom iduća tri mjeseca s 2,1 milijun eura podmiriti dugove dobavljačima i igračima, a do kraja godine s 800.000 eura dugove bankama i sudske sporove.

- Na kraju dana, radi se o oko tri milijuna eura. Još 1,8 milijuna obvezujemo se uložiti u tri godine, a nakon toga vidjet ćemo što dalje. Nadamo se da će klub postati što je nekada bio, s financijama koje su bolje nego što su bile - rekao je Damir Mišković. Istaknuo je da je u prvoj fazi cilj stabilizacija poslovanja kluba, a zatim i povratak u vrh hrvatskog nogometa, među tri, četiri najbolja kluba. - Tko se bude htio uključiti u našu strategiju, dobrodošao je, a tko ne, neka potraži svoje mjesto u nekom drugom klubu - poručio je Mišković. Volpi je najavio i uključivanje Rijeke u projekte nogometne akademije koje je fondacija Social Sport, što se financira novcem od zarade iz naftnog biznisa, pokrenula u Italiji i Africi. Obersnel je istaknuo da su ovime osigurani svi preduvjeti za budućnost NK Rijeka. Talijanskim delegatima i gradonačelniku uručeni su dresovi Rijeke s njihovim imenima.

- Nadam se samo da od Volpija i mene ne očekujete da i mi igramo - našalio se Obersnel.


Prijavi neispravan link za Download sa klikom na gumb Report
Sve što skinete sa ovog foruma dužni ste u roku 24h izbrisati sa svog HDD-a
Ako vam se sviđa forum,budite aktivni u njegovom radu a ne samo kada vam je nešto potrebno
 
ŽacDate: Nedjelja, 2012-03-04, 1:35 AM | Message # 2
Početnik
Group: Aktivan član
Država: Cuba Cuba
Postovi: 7
Status: Offline
Drago mi je zbog Rijeke, barem neće imati problema i preživjeti će.
Samo se nadam da nije neki mafijozo i da nije došao ovdje prati lovu.
 
http://odmor.ucoz.com/forum/ » Opća Diskusija » Sportske Rasprave » Multimilijunaš Volpi i službeno u Rijeci - u sljedeća tri mj
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:
Članovi koji su danas su posjetili Forum
Statistika Foruma
Novi postovi Popularne teme Najaktivniji članovi Novi članovi
Look what I found on Elo... [ Igre bez granica ]
Kakva prevara: Morat ćem... [ O svemu i Svačemu ]
Za podmirenje duga nude ... [ O svemu i Svačemu ]
Sretan svima, Dan Državn... [ O svemu i Svačemu ]
Pozdrav svima! [ Upoznavanje-Predstavljanje ]
Dan sjećanja na Vukovar Postova [ 8 ]
hello Postova [ 7 ]
Muzika Postova [ 6 ]
Sretan Uskrs! Postova [ 6 ]
Sretna Nova Godina! Postova [ 6 ]
cobra Postova [ 8598 ]
Ficho123 Postova [ 625 ]
dzenta Postova [ 153 ]
beli_61 Postova [ 89 ]
nensy Postova [ 65 ]
krunoslavjagic Datum [ 2024-03-06 ]
edimarsanic Datum [ 2023-07-02 ]
draganpopec Datum [ 2022-06-12 ]
acdsee7447 Datum [ 2021-09-30 ]
kibaw51717 Datum [ 2021-02-21 ]
[]