Subota, 2024-05-04, 11:33 AM
Dobrodošao, Gost
[ Novi Postovi · Članovi · Pravila Foruma · Precizna pretraga · RSS

  • Page 1 of 1
  • 1
http://odmor.ucoz.com/forum/ » Ostalo » O svemu i Svačemu » Sportska televizija
Sportska televizija
cobraDate: Srijeda, 2011-01-26, 10:03 PM | Message # 1
Super Član
Group: Administrators
Država: Croatia Croatia
Postovi: 8598
Status: Offline
Sportska televizija, za koju je 16. prosinca 2010. koncesiju dobila tvrtka HOO TV d.o.o., koja je u stopostotnom vlasništvu HOO-a, mora u skladu sa Zakonom o elektroničkim medijima početi s emitiranjem programa 5. travnja, rekao je na kolegiju glavnih tajnika nacionalnih sportskih saveza direktor Sportske televizije Petar Čavlović.

Početak emitiranja i koncepcija Sportske televizije bila je glavna tema kolegija, koji je vodio glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Josip Čop. Prvi operativci sportskih saveza pokazali su veliko zanimanje za rad televizije jer će ona 70 posto programa emitirati u suradnji s nacionalnim sportskim savezima.

Na Sportskoj televiziji neće biti podjele na velike i male sportove i na njoj će se, pored izravnih prijenosa sportskih natjecanja na svim razinama, moći pogledati i vijesti, sportske priče te razni događaji i zanimljivosti iz sporta i olimpizma, rekao je Čavlović, vodeći čovjek ovog projekta i predsjednik HOO-ove Komisije za digitalizaciju i nove medije.

Sportski savezi bi do kraja veljače trebali predložiti uredništvu aktivnosti i natjecanja koje žele vidjeti u programu, međunarodna sportska natjecanja kojima su domaćini, kao i određeni arhivski videomaterijal koji je u njihovu posjedu.



Prijavi neispravan link za Download sa klikom na gumb Report
Sve što skinete sa ovog foruma dužni ste u roku 24h izbrisati sa svog HDD-a
Ako vam se sviđa forum,budite aktivni u njegovom radu a ne samo kada vam je nešto potrebno
 
cobraDate: Ponedjeljak, 2011-04-04, 4:30 PM | Message # 2
Super Član
Group: Administrators
Država: Croatia Croatia
Postovi: 8598
Status: Offline
Sportska televizija počinje s emitiranjem u ponedjeljak

Sportska televizija (SPTV), prvi specijalizirani sportski digitalni televizijski kanal u Hrvatskoj, u ponedjeljak 4. travnja 2011. u 17:00 sati s emisijom Vijesti započinje s emitiranjem.

Sportska televizija ime je programa s kojim je tvrtka HOO TV d.o.o., u stopostotnom vlasništvu Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), na javnom natječaju dobila koncesiju za obavljanje djelatnosti pružanja medijskih usluga televizije - emitiranje specijaliziranih televizijskih kanala u zemaljskoj mreži unutar Multipleksa D (MUX D). Sportska televizija prva je televizija na svijetu u vlasništvu jednog olimpijskog odbora, što je i preporuka Međunarodnog olimpijskog odbora.

SPTV je zemaljska televizija koja će biti vidljiva u cijeloj Hrvatskoj, bez ikakvih ograničenja.

SPTV započinje emitiranje s ljetnom shemom i nudit će hrvatskim gledateljima sportske vijesti svih hrvatskih sportskih cjelina, ali i cijelog svjetskog sporta, sportske prijenose, priče o sportu i oko njega.

Prvog dana emitiranja na SPTV-u će ljubitelji košarke moći uživati u prijenosu utakmice 4. kola košarkaške A1 Lige za prvaka između Alkara i Zadra, koja se igra u Sinju s početkom u 17:50 sati. Bit će to snažna poruka SPTV-a upućena hrvatskoj javnosti, zaljubljenicima u sport, sportašima, volonterima, gospodarstvenicima - lokalno je globalno jer SPTV je televizija svih sportaša i sportova. Na rasporedu je također i razgovor s predsjednikom Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Jacques Roggeom .

Od ideje do realizacije, od objave odluke o dobivanju nacionalne koncesije (5. siječnja 2011) do početka emitiranja, prošlo je svega nekoliko mjeseci, a poslovni model direktora SPTV-a Petra Čavlovića dobiva pohvale na nacionalnoj i međunarodnoj razini: „ Nije bilo lako. Svi koji znaju što je ustrojstvo i pokretanje televizije, znaju što je sve bilo pred nama. Ali mali i složan tim stručnjaka, uspio je u iznimno kratkom vremenu osigurati sve preduvjete za pokretanje, prije svega nove 'start up' kompanije, a onda i televizije. Velika je to stvar za hrvatski sport i Hrvatski olimpijski odbor koji je prepoznao trenutak i iznimnu mogućnost za razvoj sporta u Hrvatskoj".

Jura Ozmec, glavni urednik SPTV-a, je glavna osoba odgovorna za program: „Ljetna shema SPTV-a bit će raznolika, informativna, zabavna i edukativna. Želja nam je približiti svaki sport svakom gledatelju, ali i gospodarstveniku i navijaču. Program započinjemo s prijenosom košarke, a sa zadovoljstvom najavljujem da već u utorak imamo prijenos polufinala hrvatskog nogometnog Kupa, utakmicu Cibalia-Varteks."

SPTV emitirat će dnevno 12 sati programa, a INFO kanalom, koji sadrži sve relevantne sportske, političke, gospodarske i servisne informacije, program će biti ispunjen 24 sata. Sadržaj INFO kanala se ostvaruje u suradnji sa Sportskim novostima, Hrvatskom izvještajnom novinskom agencijom (HINA), Privrednim vjesnikom i Državnim hidrometeorološkim zavodom (DHMZ).

Za one koji ne znaju započeo je sa radom glazbeni program CMC,ako ga nemate,pokrenite ponovno pretraživanje programa


Prijavi neispravan link za Download sa klikom na gumb Report
Sve što skinete sa ovog foruma dužni ste u roku 24h izbrisati sa svog HDD-a
Ako vam se sviđa forum,budite aktivni u njegovom radu a ne samo kada vam je nešto potrebno
 
http://odmor.ucoz.com/forum/ » Ostalo » O svemu i Svačemu » Sportska televizija
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:
Članovi koji su danas su posjetili Forum
Statistika Foruma
Novi postovi Popularne teme Najaktivniji članovi Novi članovi
Look what I found on Elo... [ Igre bez granica ]
Kakva prevara: Morat ćem... [ O svemu i Svačemu ]
Za podmirenje duga nude ... [ O svemu i Svačemu ]
Sretan svima, Dan Državn... [ O svemu i Svačemu ]
Pozdrav svima! [ Upoznavanje-Predstavljanje ]
Dan sjećanja na Vukovar Postova [ 8 ]
hello Postova [ 7 ]
Muzika Postova [ 6 ]
Sretan Uskrs! Postova [ 6 ]
Sretna Nova Godina! Postova [ 6 ]
cobra Postova [ 8598 ]
Ficho123 Postova [ 625 ]
dzenta Postova [ 153 ]
beli_61 Postova [ 89 ]
nensy Postova [ 65 ]
krunoslavjagic Datum [ 2024-03-06 ]
edimarsanic Datum [ 2023-07-02 ]
draganpopec Datum [ 2022-06-12 ]
acdsee7447 Datum [ 2021-09-30 ]
kibaw51717 Datum [ 2021-02-21 ]
[]