Nedjelja, 2024-05-05, 2:19 PM
Dobrodošao, Gost
[ Novi Postovi · Članovi · Pravila Foruma · Precizna pretraga · RSS

  • Page 1 of 1
  • 1
http://odmor.ucoz.com/forum/ » Opća Diskusija » Sportske Rasprave » BBB i Torcida na putu za Beograd! Srpski MUP: Sve hrvatske n
BBB i Torcida na putu za Beograd! Srpski MUP: Sve hrvatske n
cobraDate: Petak, 2012-01-27, 2:16 PM | Message # 1
Super Član
Group: Administrators
Država: Croatia Croatia
Postovi: 8598
Status: Offline
BBB i Torcida na putu za Beograd! Srpski MUP: Sve hrvatske navijače vodimo do Arene. Čuvat ćemo aute



Večeras je polufinale EP-a u rukometu između Srbije i Hrvatske, a Beograd je pod policijskom opsadom s ciljem sprečavanja neželjenih incidenata

Rukometnu utakmicu između Hrvatske i Srbije osiguravat će više tisuća policajaca, javlja B92 .
VEZANE VIJESTI

- Za osiguravanje večerašnjih polufinalnih utakmica angažirano je nekoliko tisuća policijskih službenika. Mogu istaknuti kako smo za ovu priliku angažirali sve jedinice koje su u okviru Direkcije MUP-a - izjavio je Miladin Despotović, načelnik Uprave policije Policijske uprave za grad Beograd, piše B92 .

Srpska policija je uspostavila suradnju sa hrvatskom policijom tako da će sve osobe za koje se ustanovi kako su sklone pravljenju nereda, bilo po prekršajnom ili krivičnom postupku, biti odmah procesuirane.
Google oglasi



Na granici sa Srbijom nalaze se dva autobusa Torcide, a uskoro će im se pridružiti i veliki broj BBB-ovaca i drugih navijačkih skupina, piše Dnevnik.hr .

Iz Zagreba je krenulo oko tri stotine navijača, a očekuje se kako će im se pridružiti i navijači iz Vinkovaca, Slavonskog Broda i Osijeka. Velika skupina navijača krenula je i iz dalmatinskih gradova.

Broj hrvatskih navijača koji će stići u Beograd mogao bi se tako popeti i do tri tisuće.

-------------------------------------------------------

Beograd će danas biti grad pod potpunom policijskom opsadom, a spominje se nepotvrđena brojka od čak pet tisuća policajaca koji će osiguravati polufinalnu utakmicu EP-a u rukometu između Srbije i Hrvatske u beogradskoj Areni. Srpska će policija za tu potrebu u glavni grad dovesti policajce iz svih policijskih uprava diljem Srbije kako bi se navijače pokušalo maksimalno zaštititi.
Navijački sukobi

Fotoreporteri su već jučer zabilježili prisutnost vojske u okolici hotela u kojem su smješteni hrvatski rukometaši, iako nitko nije htio potvrditi sudjeluje li i vojska u osiguranju Prvenstva.

Zbog nedavnih nereda i navijačkih sukoba u kojima su uništeni deseci automobila, a lakše je ozlijeđena i nekolicina navijača, zabrinute su policije obiju zemalja koje događaj tretiraju kao utakmicu visokog rizika . Koliko je situacija nakon tih incidenata napeta govori i podatak da su brojne hrvatske turističke agencije već otkazale organizirane odlaske hrvatskih navijača u Beograd, kao i to da je Hrvatski rukometni savez u Beograd vratio većinu karata za današnju utakmicu sa Srbijom.

Srpska policija stoga još jednom apelira na hrvatske navijače koji večeras planiraju doći u Beograd da se drže sigurnosnih uputa.

Od navijača traže da se na graničnim prijelazima obavezno identificiraju kao navijači, odnosno da kažu da idu na utakmicu kako bi im se mogla pružiti maksimalna sigurnosna potpora.

Naime, dio navijača ponekad se odbija tako predstaviti vjerujući da će na taj način izbjeći komplikacije s policijom, no to u ovom slučaju, ponavljaju iz beogradskog i zagrebačkog policijskog središta, nije uputno.
Policija bez informacija

Svi oni koji na graničnom prijelazu kažu da idu na utakmicu, dobit će policijsku pratnju do beogradske Arene, a bit će im osigurano i parkiralište koje će nadzirati policijske snage. Angažirana je i hrvatska policija, pa će na granici sa Srbijom biti četvorica hrvatskih policajaca koji će navijačima davati upute i pomagati im kako bi njihov odlazak u Beograd i povratak u zemlju protekao bez incidenata.

Uz to što su otkazani aranžmani turističkih agencija, zasad nema ni najava o organiziranim dolascima navijača. Proteklih dana u medijima se moglo pročitati kako su svoj dolazak najavile hrvatske navijačke skupine, među kojima su svoj pohod najavili i zagrebački Bad Blue Boysi, no u hrvatskoj policiji nemaju takve informacije.
Zaštitarske službe

Glasnogovornik Europske rukometne federacije (EHF), J. J. Rowland, izjavio je da su zbog izgreda razgovarali s predstavnicima Srpske rukometne federacije, srpskom policijom i zaštitarskim službama u beogradskoj Areni te da će se poduzeti dodatne sigurnosne mjere za polufinalne utakmice.

Ulaznice se, prema našim informacijama, mogu kupiti jedino u Beogradu.


Svaka čast našima na hrabrosti,sjećam se EP kod nas,je da je gradonačelnik Zadra uklonio sve zastave sa narodnog trga al isto tako da je u dvorani na višnjiku bilo nešto srpskih navijača niko ih nije dirao,a gledaj ove divljake ,sjekirama na ljude


Prijavi neispravan link za Download sa klikom na gumb Report
Sve što skinete sa ovog foruma dužni ste u roku 24h izbrisati sa svog HDD-a
Ako vam se sviđa forum,budite aktivni u njegovom radu a ne samo kada vam je nešto potrebno
 
ŽacDate: Nedjelja, 2012-01-29, 12:50 PM | Message # 2
Početnik
Group: Aktivan član
Država: Cuba Cuba
Postovi: 7
Status: Offline
Ipak je bolje da nisu propustili sve naše navijače jer bi danas čitali više crnu kroniku nego sportske novosti.

Žalosno je za što se sport koristi, za izražavanje mržnje i netoleranciju.
Svaka čast i igračima, trebalo je to preživjeti da te cijelo vrijeme ponižavaju i pljuju, i još odigrati hladne glave.

Ja to vjerojatno ne bi mogao...
 
http://odmor.ucoz.com/forum/ » Opća Diskusija » Sportske Rasprave » BBB i Torcida na putu za Beograd! Srpski MUP: Sve hrvatske n
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:
Članovi koji su danas su posjetili Forum
Statistika Foruma
Novi postovi Popularne teme Najaktivniji članovi Novi članovi
Look what I found on Elo... [ Igre bez granica ]
Kakva prevara: Morat ćem... [ O svemu i Svačemu ]
Za podmirenje duga nude ... [ O svemu i Svačemu ]
Sretan svima, Dan Državn... [ O svemu i Svačemu ]
Pozdrav svima! [ Upoznavanje-Predstavljanje ]
Dan sjećanja na Vukovar Postova [ 8 ]
hello Postova [ 7 ]
Muzika Postova [ 6 ]
Sretan Uskrs! Postova [ 6 ]
Sretna Nova Godina! Postova [ 6 ]
cobra Postova [ 8598 ]
Ficho123 Postova [ 625 ]
dzenta Postova [ 153 ]
beli_61 Postova [ 89 ]
nensy Postova [ 65 ]
krunoslavjagic Datum [ 2024-03-06 ]
edimarsanic Datum [ 2023-07-02 ]
draganpopec Datum [ 2022-06-12 ]
acdsee7447 Datum [ 2021-09-30 ]
kibaw51717 Datum [ 2021-02-21 ]
[]