Subota, 2024-05-04, 7:40 PM
Dobrodošao, Gost
[ Novi Postovi · Članovi · Pravila Foruma · Precizna pretraga · RSS

  • Page 1 of 1
  • 1
http://odmor.ucoz.com/forum/ » Ostalo » O svemu i Svačemu » JADRANKA KOSOR i Željko Kerum idu zajedno na izbore!
JADRANKA KOSOR i Željko Kerum idu zajedno na izbore!
cobraDate: Utorak, 2011-11-08, 11:15 PM | Message # 1
Super Član
Group: Administrators
Država: Croatia Croatia
Postovi: 8598
Status: Offline
JADRANKA KOSOR i Željko Kerum idu zajedno na izbore!



JADRANKA KOSOR i Željko Kerum idu zajedno na izbore! Popodne su u Zadru i službeno potpisali predizborni sporazum za 9. i 10. izbornu jedinicu. "Nakon dva mjeseca razgovora, danas smo napokon potpisali koalicijski sporazum. Uvjerena sam u sjajan rezultat 4. prosinca", kazala je Kosorica, dodavši da su im zajedničke kršćanske vrijednosti i domoljublje.

Motiv za politički brak s Kerumom, dodala je, bilo je i okupljanje svih koji "misle hrvatski i za Hrvatsku". Kerumova Hrvatska građanska stranka dobit će 3. i 7. mjesto u splitskoj, 10. izbornoj jedinici, dok će u zadarskoj jedan HGS-ovac dobiti 7. mjesto.

"Želimo pobijediti na parlamentarnim izborima i pokazati da na desnom centru ima predizbornog potencijala", kazala je Kosorica. I Kosor i Kerum uvjereni su da će koalicija HDZ-a i HGS-a pobijediti u 9. i 10. izbornoj jedinici.

"Prema našim istraživanjima u ove dvije jedinice bit ćemo najbolji po broju osvojenih mandata. Uvjereni smo u sjajan rezultat, usprkos svim nedaćama koje nam se događaju", kazala je Kosor.

Kerum zapjevao, ali i "promijenio pjesmu"

"Naši protivnici samo što nisu otvorili šampanjac, ali smo ih preduhitrili ovim sporazumom. Na žalost naših protivnika, mi ćemo gotovo sigurno pobijediti u 9. i 10. izbornoj jedinici. Mi imamo istu publiku i isto biračko tijelo", kazao je Kerum o koaliciji s HDZ-om.

Kad su ga upitali gdje će proslaviti potpisivanje koalicije, Kerum nije odgovorio nego je odlučio zapjevati "Zemlja dide mog" od Meri Cetinić.

Iako je Kerum često znao "oplesti" po HDZ-u, kojeg je uspoređivao sa SDP-om govoreći da samo treća opcija može odvesti Hrvatsku u bolju budućnost, za ovu priliku je okrenuo ploču. "Ova Vlada dobro radi i za gospodarski oporavak najbitnije je zadržati njen kontinuitet", kaže Kerum.

Nije gradonačelnik Splita propustio nastaviti ni svoj već tradicionalni obračun s medijima koji, kako kaže, šire crnilo i besperspektivnost. "Hrvatska stvarnost nije toliko loša kakvom je mediji prikazuju", kaže Kerum.

Kosorica najavila slične koalicije po drugim izbornim jedinicama

Kosorica priprema slične koalicije i u ostalim izbornim jedinicama, ali danas u Zadru nije htjela ništa konkretnije otkriti. Kazala je samo da je spremna za sučeljavanje s Kukuriku koalicijom, "iako bi nasuprot nje stajala četiri muškarca, odnosno četiri predsjednika stranaka". "Na sučeljavanje pristajem, ali samo ako ćemo se sučeliti njih četvorica i ja", dodala je šefica HDZ-a.

O najavi da će Ante Gotovina dobiti nagradu Grada Zadra, nije htjela prozboriti ni riječi.

Kerum se prodao HDZ-u za tri mjesta

Što se može zaključiti iz zadarske koalicije? Pokazalo se da od velikih Kerumovih ambicija nije ostalo ništa. Prodao je sva svoja dosadašnja politička postignuća za tri mjesta na HDZ-ovim listama. A još jučer je govorio o izbornim listama u svim izbornim jedinicama.

HGS se vratio matici stranki

Očito je situacija još gora nego što se mislilo. Ankete Kerumu nisu davale nikakve šanse, koketiranje sa HSS-om neslavno je propalo kada se pokazalo da Jambo nije spreman financirati Kerumovu kampanju.

Megalomanski planovi očito su morali ustupiti prednost donekle trezvenijem razmišljanju, svijesti o aktualnoj situaciji, koja je daleko od blistave. HGS se tako u dvije godine svog postojanja srozao od treće političke snage sa 10 saborskih zastupnika, koliko ih je Kerum izbrojio na osnivanju u rujnu 2009. godine, do pukog prirepka matici stranki sa tri mjesta na dvije liste.

Bauk (SDP): Je li to Kosor u Kerumu prepoznala dokazanog borca protiv korupcije?

Nije dugo trebalo da se oglase najjači dalmatinski igrači Kukuriku koalicije, poput Arsena Bauka.
"Nakon Kukuriku koalicije, u Dalmaciji smo dobili Kukulele koaliciju. Vjerujem da je gospođa Kosor u Kerumu prepoznala dokazanog borca protiv korupcije i promicatelja europskih vrijednosti za koje se zalaže i HDZ.Uskoro očekujemo i njenu slavodobitnu izjavu "kud Željko, tud i ja", ciničan je Bauk.

Podsjetio je i kakve je izborne planove nedavno najavljivao splitski gradonačelnik. "Kerum je najavio da će svoje liste popunjavati putem natječaja: ili mu se nitko nije javio jer u njega ne vjeruje, ili se javila gospođa Kosor. HDZ je u ovoj trgovini gubitnik, a Kerum dobitnik, pokazao se boljim trgovcem. Očito se HDZ više ne osjeća sigurno niti u svojoj, kako sami sebi tepaju, utvrdi, u Dalmaciji. Očekujem da će lista Kukuriku koalicije biti najjača u 10. izbornoj jedinici, bez obzira na ovu koaliciju", izjavio je za Index Bauk.

Tomasović (HSP): To je koalicija istinskih ratnih profitera
Kosor&Kerum sporazum najoriginalnije je iskomentirao splitski HSP-ovac Hrvoje Tomasović. "Ovo je koalicija istinskih ratnih profitera. S jedne strane Kerum, koji od rata nije vidio ni r, a s druge HDZ kojem se sudi zbog organizirane pljačke Hrvatske. Čudim se jedino šefu splitskog HDZ-a Dujomiru Marasoviću, za kojeg je Kerum izjavio da je kreten i budala, a sada će zajedno s njime dijeliti listu. Još se više čudim generalu Damiru Krstičeviću koji će također biti na listi s čovjekom koji je rat gledao jedino na televiziji. Maske su pale, no Split i Dalmacija ipak imaju alternativu, a to je Hrvatska stranka prava koja je u stanju ratnim profiterima i pljačkašima Hrvatske reći gdje im je mjesto, a to su Remetinec i Bilice!", kazao je za Index Tomasović.

"Ne samo da je HDZ od Grada Splita napravio cirkus sa svojim pajacom, istu stvar sada žele napraviti i od časnog Sabora hrvatskog", zaključuje splitski HSP-ovac.


Još nedostaje Bandić i ekipa na okupu: koalicija sa četnicima,sada sa ratnim i poratnim profiterima,super ...idemo dalje da uništimo Hrvatsku do kraja


Prijavi neispravan link za Download sa klikom na gumb Report
Sve što skinete sa ovog foruma dužni ste u roku 24h izbrisati sa svog HDD-a
Ako vam se sviđa forum,budite aktivni u njegovom radu a ne samo kada vam je nešto potrebno
 
http://odmor.ucoz.com/forum/ » Ostalo » O svemu i Svačemu » JADRANKA KOSOR i Željko Kerum idu zajedno na izbore!
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:
Članovi koji su danas su posjetili Forum
Statistika Foruma
Novi postovi Popularne teme Najaktivniji članovi Novi članovi
Look what I found on Elo... [ Igre bez granica ]
Kakva prevara: Morat ćem... [ O svemu i Svačemu ]
Za podmirenje duga nude ... [ O svemu i Svačemu ]
Sretan svima, Dan Državn... [ O svemu i Svačemu ]
Pozdrav svima! [ Upoznavanje-Predstavljanje ]
Dan sjećanja na Vukovar Postova [ 8 ]
hello Postova [ 7 ]
Muzika Postova [ 6 ]
Sretan Uskrs! Postova [ 6 ]
Sretna Nova Godina! Postova [ 6 ]
cobra Postova [ 8598 ]
Ficho123 Postova [ 625 ]
dzenta Postova [ 153 ]
beli_61 Postova [ 89 ]
nensy Postova [ 65 ]
krunoslavjagic Datum [ 2024-03-06 ]
edimarsanic Datum [ 2023-07-02 ]
draganpopec Datum [ 2022-06-12 ]
acdsee7447 Datum [ 2021-09-30 ]
kibaw51717 Datum [ 2021-02-21 ]
[]