Subota, 2024-05-04, 11:37 AM
Dobrodošao, Gost
[ Novi Postovi · Članovi · Pravila Foruma · Precizna pretraga · RSS

  • Page 1 of 1
  • 1
http://odmor.ucoz.com/forum/ » Ostalo » O svemu i Svačemu » Slavko Kulić: Hrvatska je već bankrotirala!
Slavko Kulić: Hrvatska je već bankrotirala!
cobraDate: Srijeda, 2011-07-13, 0:51 AM | Message # 1
Super Član
Group: Administrators
Država: Croatia Croatia
Postovi: 8598
Status: Offline
HRVATSKA je već u bankrotu



HRVATSKA je već u bankrotu, tvrdi ugledni ekonomist Slavko Kulić. Prema njegovim riječima, visina anuiteta koji je već stigao na naplatu iznosi 15,5 milijardi eura, a Hrvatska u pričuvi ima 10,5 do 11 milijardi eura. "To znači da nismo uspjeli reagirati na svoje obveze. Hrvatska je u stanju pape 5 (dijagnoza neizliječivog raka op.a.), a u ovoj zemlji svi šute o tome, uključujući intelektualce", ističe Kulić.

Taj ekonomist, naime, tvrdi kako Hrvatska ni prošle ni pretprošle godine nije platila svoje obveze, te da ih sada ponovno odgađa. "To je reprogram za koji ne zna ni Sabor ni narod, a vlast sebe nudi ponovno na reizbor", kaže nam Kulić ističući kako plan da izdamo dvije, tri milijarde eura obveznica i u najpovoljnijim okolnostima ne mora ništa značiti.

"Mi ostajemo ponovno s deficitom svijesti o stvarnosti. Samo se kupuje vrijeme do izbora da bi ista vlast ponovno ponudila sebe. Došlo je vrijeme kada naši vjerovnici mogu postupiti kako hoće, a pitam vas tko prešućuje dubinu ovog problema", poziva Kulić na alarm.

Tragična je država koja očekuje prihode od turizma, nastavlja Kulić: "Ako se zna da su 68 posto ukupnih prihoda od turizma privatni, a ne državni, onda nam je svima jasno da bez obzira na takozvani prihod od turizma, dug ostaje neplaćen".

"Italija je vrh sante leda"

Hrvatskoj se, kaže Kulić, događa isto što i Grčkoj, Portugalu, Španjolskoj, a sada i Italiji. Dužničke krize u tim zemljama samo su početak domino-efekta kroz koji će na najgori mogući način isplivati na površinu sve slabosti neoliberalnog kapitalističkog sistema zapadnog svijeta.

Prema Kulićevom mišljenju, na tome se neće stati, a upravo talijanska kriza otkrit će sve slabosti Njemačke. Teški udarac, kako je predvidio, doživjet će i Francuska.

"Krizi u Italiji kumovala je i činjenica da je Italija bila dosta dugo bez vlade i mijenjala vladu. O konstruktu stabilnosti Italije nitko nije vodio računa. Ono što se događalo s Berlusconijem i oko njega tek će doći na površinu. Stanje u Italiji zapravo je vrh sante leda, usprkos njihovoj industrijskoj proizvodnji i izvozu", kaže nam Kulić.

Korijen talijanske dužničke krize Kulić vidi u potrošnji iza koje ne stoji proizvodnja. Zapravo isto ono što nalazimo u Grčkoj, u Portugalu, Španjolskoj, i u Hrvatskoj. Duboki korijeni nestabilnosti, mogu se samo privremeno skriti, kaže nam Kulić te ističe: "To je još ništa što će se dogoditi u Francuskoj, zatim i Njemačkoj. Problem je isti - prevelika potrošnja. Nijemci pokušavaju spasiti svoje banke s novim milijardama eura, nisam siguran da će to uspjeti pokrpati".

Sistem sagrađen na laži




Problem Njemačke po njegovom je mišljenju otvoren s talijanskim problemom. "Njemačka više ne može reagirat jer se onda otvara njemački problem. U Francuskoj se s druge strane šuti, mada se sve zna. Ovdje kao da se ne reagira na istinitost kao vrijednost. Živimo u brdu lažnih odnosa. Tamo gdje svi lažu, tamo laž postaje istina. I pojedince i poduzeća i države/narod, vodi laž, ali neće to tako dugo", kaže nam ovaj ekonomist.

Konstrukt Europske unije, kako se slikovito izrazio Kulić, ne može uspjeti niti unutar krvnih veza, a kamoli unutar svijeta interesa i svijeta država. "Na to upozoravam već godinama, a prvo upozorenje je bilo 1988. godine".

"Što smo tuđe potrošili, to ćemo i platiti"

Isto je, kaže nam Kulić, i što se tiče Hrvatske koja nije sposobna reagirati na svoje prispjele obveze. "Financijska oligarhija u funkciji brige za kapital odnosom postaje nemilosrdna preko institucije koja se zove ovrha. Proces ovrha u Hrvatskoj je naširoko započeo, što znači da nećemo biti pošteđeni ni oslobođeni plaćanja onoga što smo tuđe potrošili. To je plan za postizanje nadzirane slobode i kontrole potrošnje svega. I za hrvatskog građanina i narod važi da slobode na tuđoj moći nema i da dužan pojedinac i narod nemaju pravo raspravljati o slobodi i demokraciji, jer smo izabrali neslobodu", objašnjava Kulić, te zaključuje: "Temeljni problem deficita svih oblika jest deficit svijesti o tom".


Pošto su sve države u Europi u banani najbolje je da svi oproste dugove svima i sve iz početka


Prijavi neispravan link za Download sa klikom na gumb Report
Sve što skinete sa ovog foruma dužni ste u roku 24h izbrisati sa svog HDD-a
Ako vam se sviđa forum,budite aktivni u njegovom radu a ne samo kada vam je nešto potrebno
 
http://odmor.ucoz.com/forum/ » Ostalo » O svemu i Svačemu » Slavko Kulić: Hrvatska je već bankrotirala!
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:
Članovi koji su danas su posjetili Forum
Statistika Foruma
Novi postovi Popularne teme Najaktivniji članovi Novi članovi
Look what I found on Elo... [ Igre bez granica ]
Kakva prevara: Morat ćem... [ O svemu i Svačemu ]
Za podmirenje duga nude ... [ O svemu i Svačemu ]
Sretan svima, Dan Državn... [ O svemu i Svačemu ]
Pozdrav svima! [ Upoznavanje-Predstavljanje ]
Dan sjećanja na Vukovar Postova [ 8 ]
hello Postova [ 7 ]
Muzika Postova [ 6 ]
Sretan Uskrs! Postova [ 6 ]
Sretna Nova Godina! Postova [ 6 ]
cobra Postova [ 8598 ]
Ficho123 Postova [ 625 ]
dzenta Postova [ 153 ]
beli_61 Postova [ 89 ]
nensy Postova [ 65 ]
krunoslavjagic Datum [ 2024-03-06 ]
edimarsanic Datum [ 2023-07-02 ]
draganpopec Datum [ 2022-06-12 ]
acdsee7447 Datum [ 2021-09-30 ]
kibaw51717 Datum [ 2021-02-21 ]
[]