Subota, 2024-05-04, 8:20 PM
Dobrodošao, Gost
[ Novi Postovi · Članovi · Pravila Foruma · Precizna pretraga · RSS

  • Page 1 of 1
  • 1
http://odmor.ucoz.com/forum/ » Ostalo » O svemu i Svačemu » Dragan Paravinja priznao da je ubio Antoniju Bilić!
Dragan Paravinja priznao da je ubio Antoniju Bilić!
cobraDate: Nedjelja, 2011-06-26, 10:27 PM | Message # 1
Super Član
Group: Administrators
Država: Croatia Croatia
Postovi: 8598
Status: Offline
Dragan Paravinja priznao da je ubio Antoniju Bilić!



Dragan Paravinja, osumnjičen za nestanak maloljetne Antonije Bilić, priznao je njezino ubojstvo, potvrdila je večeras Marina Mandić iz Odjela za odnose s javnošću MUP-a RH.

Paravinja, koji je danas uhićen na području Republike Srpske, rekao je kako je Antoniju Bilić zadavio pa je bacio u rijeku Krku. Priznanje je izrekao tijekom ispitivanja koje je provela policije Republike Srpske.

Iz dobro obaviještenih policijskih izvora saznajemo kako će pokrenuti potragu jer tijelo još nije pronađeno. Potragu će voditi ronioci specijalne interventne policije. I danas su pretraživali korito rijeko Zrmanje, a sada će Krku u koju će uskočiti već u 7 sati ujutro.

Tijek događaja iz minute u minutu pratite na Dnevnik.hr-u!

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podnijelo je Istražnom centru Županijskog suda u Splitu istražni zahtjev protiv Dragana Paravinje osumnjičenog za kazneno djela silovanja u pokušaju, u lipnju 2010. na području Omiša.

Državno odvjetništvo u Splitu istražni je zahtjev podnijelo jučer 'odmah po zaprimanju kaznene prijave Policijske uprave splitsko-dalmatinske protiv hrvatskog državljanina (1969.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela silovanja u pokušaju', objavljeno je večeras na internetskim stanicama Državnog odvjetništva RH (DORH).

Na novinskoj konferenciji ispred MUP-a RS- direktor policije Republike Srpske Gojko Vasić danas u 18 sati je rekao će Paravinju prvo transferirati na osnovni sud u Sokocu jer ga tamo traže zbog optužbe za silovanje, a nakon toga u ekstradicijski pritvor u Sarajevu. Vasić je rekao da je Paravinja komunikativan te da razgovara sa istražiteljima, ali da mu ne smiju vjerovati. Provjeravaju sve informacije, ali će mu vjerovati tek kada nađu fizičke dokaze.

Milijan Brkić, zamjenik ravnatelja hrvatske policije, je na pitanje reportera Dnevnika Nove TV Marina Dragičevića rekao da se oni još uvijek nadaju da je Antonija živa, ali ne odbacuju niti najgori scenarij.

Ministar policije Republike Srpske Stanislav Čađo je održao konferenciju za novinare na kojoj je priopćio da uhićeni Dragan Paravinja nije ozlijeđen. Ispričao je da su postepeno sužavali teren potrage. Paravinja je pronađen 2,5 kilometara od kuće svog ujaka, u blizini kuće prema obroncima planine Motajice.

Čađo kaže da je Paravinja bio prilično bio iscrpljen te da je upavo to i bila njihova taktika - sužavanje prostora i iscrpljivanje. Ministar Čađo ga nije vidio, a kako neslužbeno doznajemo Paravinja je sličniji fotorobotu, nego se to čini na objavljenoj fotografiji. Paravinji je određeno 24 sata pritvora. Državno odvjetništvo BiH je obaviješteno jer ga u Topolcu traže zbog kaznenog djela. Situacija je komplicirana jer se traži izručenje.

Ministarstvo unutarnjih poslova RH zaprimilo je obavijest MUP-a Republike Srpske da je na njihovom području uhićen Dragan Paravinja. Paravinji će sada biti određen ekstradicijski pritvor. Grupa hrvatskih kriminalista uputila se prema sjedištu policije u Banja Luci sa samo jednim pitanjem: Gdje je Antonija Bilić?

Paravinja je za hrvatsku policiju osumnjičen zbog pokušaja silovanja djevojke u Omišu prošlog ljeta.

Supruga Paravinje Milijana i ujak koji su bili pritvoreni dva dana sada se nalaze u kućnom pritvoru. Vidjeli smo ujaka Paravinje koji je otišao samo do lokalnog dućana i vratio se brzo kući.

Vještačenje tragova koji su očevidom izuzeti u kamionu kojim je upravljao osumnjičeni Dragan Paravanja je završeno i postoji dokaz da je Antonia bila u spornom kamionu. Potvrdio nam je to glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec.

U priopćenju na internetskim stranicama MUP-a stoji da je usporednom metodom te DNA analizom spornih uzoraka iz kamiona, odnosno vlasi kose, i nespornih uzoraka izuzetih od članova Antonijine obitelji, utvrđeno da se podudaraju, što potvrđuje da se nestala Antonia nalazila u kamionu. Analizom vlasi kose izuzete iz kabine kamiona utvrđen je djelomični DNK profil ženske osobe koji se podudara s DNK profilom dobivenim iz krvi majke nestale.


Ovoga treba odmah objesiti bez suđenja,za primjer takvim psihopatima


Prijavi neispravan link za Download sa klikom na gumb Report
Sve što skinete sa ovog foruma dužni ste u roku 24h izbrisati sa svog HDD-a
Ako vam se sviđa forum,budite aktivni u njegovom radu a ne samo kada vam je nešto potrebno
 
cobraDate: Nedjelja, 2011-06-26, 10:33 PM | Message # 2
Super Član
Group: Administrators
Država: Croatia Croatia
Postovi: 8598
Status: Offline
Policija potvrdila da Paravinja ubio Antoniju Bilić

BANJALUKA - Ravnatelj policije Republike Srpska Goska Vasić i zamjenik ravnatelja policije Hrvatske Milijan Brkić potvrdili su infromacju "Glasa SRSP" da je u nedjelju uhićeni Dragan Paravinja ubio Antoniju Bilić i njeno tijelo bavio u rijeku.



Na izvanrednoj konferenciji za novinare oni međutim nisu željeli zbog obitelji ubijene djevojke otkriju na koji načinm je Antonija ubijena i gdje je bačeno njeo tijelo.

Kako nezvanično saznajemo, Paravinja je pronađen ispred kuće Nade Vidović koja je prije mjesec umrla.
Policija je zatekla Paravinja ispred kuće i kada ih je ugledao počeo da bježi, ali su ga specijalci uhvatili.
Iako su helikopter sa termo kamerom i deseci policajaca naoružanih dugim cijevima i sa psima tragačima danima tražili Paravinja u šumama planine Motajica uhitili su ga na periferiji sela u kojem živi veliki broj njegovih rođaka. Paravinja je u četvrtak lociran upravo u tom selu nakon što je sa suprugom stigao iz Hrvatske kod rodbine, ali je uspio izmaći policijskoj patroli.
Zdravko Vidović koji stanuje u neposrednoj blizini kuće pred kojom je Paravinja uhićen rekao je da nije primijetio bilo koga da se kreće oko te kuće.
- Nisam mogao da vjerujem kada sam vidio da su ga tu uhitili - ispričao je Vidović.
Uhićenjem potvrđena procjena policije da je Paravinja živ, iako je u petak u kući njegove rodice pronađena njegova oproštajna poruka u kojoj je naveo da će se objesiti da bi skinuo teret sa sebe i obitelji.
- I tijekom kriminalističke obrade Paravinja je cijelo vrijeme pričao da će se ubiti, ali policija sumnja da on ima snage da to uradi - rekao je "Glasu Srpske" izvor blizak istrazi.
Antoniji Bilić svaki trag se izgubio 7. lipnja, a sumnja se da je ušla u kamion koji je stopirala. Policija vjeruje da je djevojku oteo upravo Paravinja koji je bio vozač kamiona u tvrtki "Godec beton" iz Sesveta kod Zagreba. DNK analizom kose, koja je pronađena u Paravinjinom kamionu, utvrđeno je da je nestala djevojka bila u tom vozilu.
Izvor "Glasa Srpske" blizak istrazi ispričao je da hrvatska policija prilikom pregleda kamiona koji je vozio Paravinja nije pronašla tahograf.
- Prilikom hapšenja naša policija je kod njega pronašla upravo taj tahograf i on može pomoći u pronalasku nestale djevojke. Na temelju tog tahografa možemo vidjeti kuda se kretao i kojom brzinom i na taj način doći do bliže lokacije na kojoj bi se mogla naći djevojka - istaknuo je naš izvor.
Dodao je da je odmah o tome obaviještena policija u Hrvatskoj koja pokušava pronaći Bilićevu.
Uhićenje je na izvanrednoj konferenciji za novinare potvrdio ministar policije RS Stanislav Čađo.
- Paravinja je uhićen dva i po kilometra od ujakove kuće iz koje je pobjegao. Uhićenje Paravinja uslijedilo je za manje od 71 čas od poduzimanja prvih operativnih radnji. Ne mogu govoriti o procjeni stanja uhićenog. Znam da je zdrav i da nema vidljivih ozljeda, ali je iscrpljen - rekao je Čađo i dodao da Paravinja nije bio naoružan i da nije pružao otpor prilikom uhićenja.
Ravnatelj policije RS Gojko Vasić rekao je sinoć da se nad Paravinja provodi kriminalistička obrada da bi se saznalo što se dogodilo s Bilićevom.
- Poslije kriminalističke obrade on će biti predat u nadležnost Osnovnog suda u Sokocu koji je za njim 2005. godine raspisao potjernicu zbog silovanja. Poslije toga biće predat Sudu BiH radi određivanja ekstradicijskog pritvora - istakao je Vasić.
Paravinja je osumnjičen za više silovanja iu Srbiji iu Hrvatskoj.
Zamjenik ravnatelja policije Hrvatske Milijan Brkić rekao je da kriminalističku obradu nad Paravinja obavljaju istražni timovi policije RS i Hrvatske. Brkić i Vasić su rekli da je Paravinja veoma komunikativan, ali da ne mogu za ozbiljno uzimati njegove izjave dok se ne provjere na terenu, jer je ranije bio nedosljedan.
Brkić je demantirao spekulacije da je istraga obustavljena jer je Bilićeva pronađena mrtva i rekao da se nadaju da je ona živa.


IZVOR


http://www.glassrpske.com/vijest....ic.html


Prijavi neispravan link za Download sa klikom na gumb Report
Sve što skinete sa ovog foruma dužni ste u roku 24h izbrisati sa svog HDD-a
Ako vam se sviđa forum,budite aktivni u njegovom radu a ne samo kada vam je nešto potrebno
 
http://odmor.ucoz.com/forum/ » Ostalo » O svemu i Svačemu » Dragan Paravinja priznao da je ubio Antoniju Bilić!
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:
Članovi koji su danas su posjetili Forum
Statistika Foruma
Novi postovi Popularne teme Najaktivniji članovi Novi članovi
Look what I found on Elo... [ Igre bez granica ]
Kakva prevara: Morat ćem... [ O svemu i Svačemu ]
Za podmirenje duga nude ... [ O svemu i Svačemu ]
Sretan svima, Dan Državn... [ O svemu i Svačemu ]
Pozdrav svima! [ Upoznavanje-Predstavljanje ]
Dan sjećanja na Vukovar Postova [ 8 ]
hello Postova [ 7 ]
Muzika Postova [ 6 ]
Sretan Uskrs! Postova [ 6 ]
Sretna Nova Godina! Postova [ 6 ]
cobra Postova [ 8598 ]
Ficho123 Postova [ 625 ]
dzenta Postova [ 153 ]
beli_61 Postova [ 89 ]
nensy Postova [ 65 ]
krunoslavjagic Datum [ 2024-03-06 ]
edimarsanic Datum [ 2023-07-02 ]
draganpopec Datum [ 2022-06-12 ]
acdsee7447 Datum [ 2021-09-30 ]
kibaw51717 Datum [ 2021-02-21 ]
[]