Subota, 2024-05-04, 5:18 PM
Dobrodošao, Gost
[ Novi Postovi · Članovi · Pravila Foruma · Precizna pretraga · RSS

  • Page 1 of 1
  • 1
http://odmor.ucoz.com/forum/ » Ostalo » O svemu i Svačemu » Oproštajno pismo Dragana Paravinje: Ubit ću se, nemam ništa
Oproštajno pismo Dragana Paravinje: Ubit ću se, nemam ništa
cobraDate: Petak, 2011-06-24, 1:23 PM | Message # 1
Super Član
Group: Administrators
Država: Croatia Croatia
Postovi: 8598
Status: Offline
Oproštajno pismo Dragana Paravinje: Ubit ću se, nemam ništa s nestankom Antonije Bilić



POTRAGA za odbjeglim vozačem, 43-godišnjim Draganom Paravinjom, u šumi na obroncima planine Motajice kod Srpca u Republici Srpskoj nastavila se i danas.

Danas oko 12 sati je rođakinja Dragana Paravinje, Rada Vidović, pronašla oproštajno pismo u zgradi udaljenoj 200-njak metara od kuće njegovog ujaka. U pismu je napisao da će se ubiti, jer njegov život nema smisla. Pronađeni su i pokidani kablovi pa se sumnja kako je odbjegli kamiondžija već mrtav, piše sarajevo-x.

Pismo je pronađeno u kupaonici kuće čija vlasnica je Rada Vidović. Paravinja je u njemu napisao da će se ubiti "kako bi spasio sebe i obitelj". Iz sadržaja pisma se može zaključiti i kako je Paravinja gledao sinoćnje informativne emisije. Rada Vidović tvrdi da se bjegunac nije skrivao kod nje. Nezavisne novine pišu i kako u pismu Paravinja tvrdi da nema ništa sa nestankom Antonije Bilić.

U Donje Srđeviće je sa helikopterom došao ministar MUP-a Republike Srpske Stanislav Čađo. Izjavio je da će potraga za odbjeglim vozačem Draganom Paravinjom sigurno biti uspješno završena i to vjerojatno danas. Čađo je kazao da se nesmanjenom žestinom nastavlja potraga u koju su uključeni i psi tragači, kao i specijalne policijske snage, odnosno pripadnici Jedinice za podršku CJB Banja Luka. Detaljno se pretražuje teren u općinama Srpac, Derventa, Laktaši i Gradiška. Dodao je kako je Paravinja u šumu otišao u žurbi i sa sobom nije ponio mobitel ili bilo što drugo što bi mu moglo pomoći u skrivanju. Ne vjeruju da je vozač naoružan.

U Banja Luku stigao zamjenik direktora hrvatske policije

Demantirao je informaciju da im je hrvatska policija dojavila o dolasku Paravinje u Srbac, no nije želio niti reći tko je izvor tog vrijednog podatka. U Banja Luku je danas stigao i zamjenik direktora hrvatske policije Milijan Brkić.

Ministar je kazao da je traganje za bjeguncem trajalo do sinoć u 2 u noći, a nastavilo se danas u jutarnjim satima. "Dragan Paravinja još uvijek nije lociran", kazao je Čađo. Paravinjina supruga Milijana se još uvijek nalazi u policijskoj postaji u Srpcu, a danas u 16 sati će biti odlučeno hoće li biti puštena na slobodu.

Sinoć oko 22 sata su se začuli pucnji iz šume u kojoj se nalazi vozač kamiona koji se dovodi u vezu s otmicom 17-godišnje Drnišanke Antonija Bilić, pišu banjalučke Nezavisne novine. Glasnogovornice MUP-a RS Mirna Šoje jutros nam je rekla kako niti noćas nije uhićen odbjegli vozač Dragan Paravinja. "Potraga je nastavljena i blokirano je cijelo područje na kojem se skriva bjegunac", kazala je za Index Mirna Šoja te je demantirala informaciju Nezavisnih novina da su se sinoć iz šume čuli pucnjevi.

U potragu će se danas priključiti i pripadnici Specijalne jedinice MUP-a RS. Jutros je potraga za Paravinjom još intenzivirana, a centar potrage je selo Donji Srđevići, gdje živi Paravinjina rodbina, no pretražuje se i šire područje oko Srpca.

Dok se ujak pozdravljao sa policajcima, Dragan Paravinja je pobjegao

Paravinjin ujak Jakov Vidović ispričao je Nezavisnim novinama da je vozač sa suprugom u selo došao u utorak nakon 12 godina te da ga je iznenadio, jer se dugo nisu vidjeli. "Htjeli su ići u srijedu navečer, ali sam ih zadržao da još malo ostanu", ispričao je Vidović te dodao kako su jučer ujutro u dvorištu pili kavu.

"Oko 10 sati sam vidio policijski automobil koji je išao prema kući.Očekivao sam prijatelje policajce, jer smo dogovorili izgradnju lovačke čeke", nastavio je Vidović te dodao kako je vidio da to nisu oni tek kada su izašli iz automobila. On je otišao do ulaza u dvorište pozdraviti se sa policajcima, dok je Dragan ustao i otišao prema kući.

"Da sam znao za tjeralice, rekao bih mu da se prijavi"

Čudno mu je bilo što su ga policajci odmah pitali za njega i rekli mu da čekaju nalog za pretragu kuće. "Rekao sam im da ne treba nikakav nalog i neka slobodno uđu, a mislio sam da je Dragan još u kući. No, njega nije bilo, otišao je iza kuće i nestao", kazao je vozačev ujak Jakov Vidović.

"Ne mogu vjerovati da bi on tako nešto mogao učiniti djevojci. Nisam znao za tjeralice iz Srbije i BiH, a da sam znao, savjetovao bih mu da se sam prijavi", kazao je Vidović.

Policija blokirala teren

Uz policajce su se u potragu za Paravinjom se jučer uključilo i oko stotinu lovaca iz lokalnog lovačkog društva. MUP RS je jučer potvrdio da je Paravinja uočen u Donjim Srđevićima te se nakon toga dao u bijeg. Ministar unutarnjih poslova RS Stanislav Čađo je jučer izjavio da su potpuno blokirali teren oko područja gdje bi Paravinja mogao biti.

Paravinjina supruga Mirjana je dovedena u policijsku stanicu u Srpcu, a Čađo je potvrdio da je sa suprugom došla u Srbac kako bi se sakrili. Jučer popodne je policija opkolila Paravinju u Donjim Srđevićima, ali je pobjegao policajcima kojima je bio na metar udaljenosti. Iz Hrvatske je Paravinja još u ponedjeljak došao u Srbac gdje imaju rodbinu.

Tjeralica zbog silovanja i pokušaja silovanja

Uz njegovu suprugu, priveden je i Paravinjin ujak Jakov Vidović, no on je ubrzo pušten. Posljednji puta kada je viđen imao je na sebi crnu majicu dugih rukava, crne hlače i plave tenisice. Za Paravinjom su u BiH im Srbiji raspisane tjeralice zbog silovanja i pokušaja silovanja iz 2004. godine.

Iz Policijske uprave šibensko-kninske su izvijestili da se potraga za maloljetnom Antonijom Bilić i dalje nastavlja. Ističu da sve pribavljene podatke stalno kriminalistički i analitički istražuju, a u tijeku je vještačenje svih do sada izuzetih predmeta i tragova.

Provjeravaju se osobe koje, prema stalnim dojavama građana i policajaca iz Hrvatske, fizički sliče objavljenom fotorobotu ili vozači iz kamiona koji odgovaraju traženom kamionu. "Osim toga, pregledavaju i analiziraju se zapisi s nadzornih kamera na autocesti, graničnim prijelazima, benzinskim pumpama, parkiralištima i slično, a do sada pregledani materijali se detaljno i analitički obrađuju. Također se vrši i provjera podataka u svim prijevozničkim tvrtkama, koje koriste teretna vozila slična traženom teretnom vozilu", priopćili su iz Policijske uprave šibensko-kninske.

Javite informacije policiji

Pozivaju sve koji imaju korisne informacije da se jave najbližem policajcu, u najbližu policijsku, na besplatan broj policije 192 ili na e-mail adrese: policija@mup.hr ili sibensko-kninska@policija.hr .


Prijavi neispravan link za Download sa klikom na gumb Report
Sve što skinete sa ovog foruma dužni ste u roku 24h izbrisati sa svog HDD-a
Ako vam se sviđa forum,budite aktivni u njegovom radu a ne samo kada vam je nešto potrebno
 
cobraDate: Petak, 2011-06-24, 4:57 PM | Message # 2
Super Član
Group: Administrators
Država: Croatia Croatia
Postovi: 8598
Status: Offline
Brkić: Dragan Paravinja nema status osumnjičenog



Nikola Morača, Foto: M. Radulović - 24.06.2011 16:50

SRBAC - Milijan Brkić, zamjenik direktora hrvatske policije, izjavio je danas da Dragan Paravinja nema status osumnjičenog, ali da će danas za njim biti raspisana potjernica.

"Paravinju tražimo prvenstveno zbog pomoći u rasvjetljavanju nestanka Antonije Bilić, a ne zato što je osumnjičen za to djelo. Rezultate DNK analize vlasi ženske kose, pronađene u kamionu, očekujemo tek za pet dana", rekao je Brkić i naglasio odličnu saradnju hrvatske policije sa Ministarstvom unutrašnjih poslova RS.

Direktor policije RS, Gojko Vasić, naveo je da očekuje kako će Dragan Paravinja biti pronađen tokom dana. Otkriva da je dolazak Paravinje u Donje Srđeviće policiji dojavio jedan od mještana.

Milijana Paravinja potvrdila je da je oproštajno pismo, pronađeno danas u kući Rade Vidović, napisao njen suprug Dragan.

Tokom potrage za odbjeglim kamiondžijom, policija je danas u zgradi udaljenoj oko 200 metara od kuće njegovog ujaka pronašla oproštajno pismo.

Mirna Šoja, portparol MUP-a RS, potvrdila je da je pismo pronađeno u kupatilu kuće čiji je vlasnik Rada Vidović, rođaka odbjeglog.

U oproštajnoj poruci napisanoj na drvenom ormariću, čitkim rukopisom i latiničnim pismom, Paravinja je najavio da će se ubiti "kako bi spasio sebe i porodicu".

Novinar "Nezavisnih" kaže da je Paravinja u pismu pominjao Ovčaru, Slavoniju i rat, a operativci nastoje da pravilno rastumače značenje rečenice: "Ako je pronađete, tražite je u crnom mercedesu u naselju Zalužani".

Šoja je izjavila da se iz sadržaja može zaključiti da je Paravinja gledao sinoćne informativne emisije.

Rada Vidović tvrdi da se bjegunac nije skrivao kod nje.

"Nezavisne novine" nezvanično saznaju da je Dragan Paravinja napisao i da nema ništa sa nestankom Antonije Bilić.

Supruga odbjeglog vozača Milijana Paravinja nakratko je dovedena iz pritvora u selo kako bi će identifikovala rukopis te potvrdila da li se zaista radi o oproštajnom pismu. Nakon toga je vraćena u pritvor.

Vozač kamiona Dragan Paravinja, za kojim već drugi dan na području Srpca, ali i susjednih opština traje opsežna policijska potraga, tokom dolaska kod rodbine u Donje Srđeviće, sa sobom je iz Zagreba donio i ronilačko odijelo, saznaju "Nezavisne". Kad su ga pitali šta će mu to, samo je kratko odgovorio: "Trebaće mi".

U dvorište Jakova Vidovića, Paravinjinog ujaka nešto prije 16 časova, stigla su četiri službena vozila u kojima se nalazi hrvatska delegacija na čelu s Milijanom Brkićem, zamjenikom direktora hrvatske policije. Brkić je zajedno sa Gojkom Vasićem, direktorom policije RS sjeo u helikopter kojim trenutno nadlijeće teren na kome se, prema policijskim pretpostavkama, skriva odbjegli kamiondžija. Nakon obilska terena, očekuje se davanje službene izjave.

Na područje Donjih Srđevića uskoro stiže pojačanje sa odmornim policijskim psima tragačima.

Policijske snage naoružane pištoljima nešto prije 14 časova završile su pretres kuća koje se nalaze u neposrednoj blizini kuće Jakova Vidovića, ujaka odbjeglog Dragana Paravinje, javio je novinar "Nezavisnih".

Prema njegovim riječima, ispred objekata koji se pretreseni, još od juče osim policijskih, nalaze se i brojne novinarske ekipe, koje su i juče i danas razgovarale sa njihovim vlasnicima, mahom rođacima Paravinje.

Nakon pretresa, policijske snage zajedno sa prisutnim novinarima povukle su se na kratak odmor.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo izjavio je nešto ranije u Donjim Srđevićima da će potraga za odbjeglim Draganom Paravinjom sigurno biti uspješno okončana, javlja novinar Nezavisnih sa lica mjesta.

Čađo je ponovio da se nesmanjenom žestinom nastavlja potraga u koju su uključeni i psi tragači, kao i specijalne policijske snage, odnosno pripadnici Jedinice za podršku CJB Banjaluka. Vrši se detaljna pretraga terena na području četiri opštine - Srpca, Dervente, Laktaša i Gradiške.

Ministar je rekao da je Paravinja u šumu otišao u žurbi, te da sa sobom nije ponio mobilni telefon, niti išta drugo što bi moglo da mu pomogne tokom skrivanja.

On je negirao da je dojava o dolasku Paravinje u Srbac stigla od hrvatskog MUP-a, ali nije želio da otkrije ko je onda ovdašnjoj policiji dojavio tu informaciju. Rekao je takođe da je u Banjaluku stigao zamjenik direktora hrvatske policije Milijan Brkić.

Na području planine Motajica rano jutros je intenzivirana velika policijska potraga za odbjeglim Draganom Paravinjom (43), vozačem kamiona koji je osumnjičen za otmicu maloljetne Antonije Bilić u Hrvatskoj.

Prema riječima Mirne Šoje, portparolke MUP-a Republike Srpske selo Donji Srđevići gdje živi Paravinjina rodbina i dalje je centar potrage, no pretražuje se i šire područje oko Srpca.

Dragan Paravinja je u utorak sa suprugom Milijanom došao u posjet ujaku Jakovu Vidoviću u Donje Srđeviće.

- Došao je nakon 12 godina i iznenadio me jer se dugo nismo vidjeli. Htjeli su u srijedu naveče ići, zadržao sam ih, da malo ostanu. U četvrtak ujutro ustali smo i u dvorištu smo pili kavu. Oko 10 sati vidio sam policijski auto koji je išao prema kući. Očekivao sam prijatelje policajce jer smo dogovarali izgradnju lovačke čeke. Kada su izašli iz auta vidio sam da to nisu oni. Otišao sam do ulaza u dvorište i pozdravio se s policajcima. Dragan je ustao i otišao je prema kući. Policajci su me pitali za njega, što mi je odmah bilo čudno i rekli da čekaju nalog za pretres moje kuće. Rekao sam im da ne treba nikakav nalog neka slobodno uđu, mislio sam da je Dragan u kući. No, njega nije bilo, otišao je iza kuće i nestao - rekao je ujak Jakov Vidović, šokiran zbog iznenadne posjete nećaka i onoga što je čuo zbog čega ga traži policija.

Jakov Vidović, njegova supruga Rada i Draganova supruga Milijana odvedeni su juče u policiju u Srpcu i s s njima je obavljen razgovor nakon kojeg je bračni par Vidović pušten, a još je u policiji Draganova supruga. Danas u 16 časova odlučiće se da li će biti puštena na slobodu ili će pritvor da joj bude produžen.

- Ne mogu vjerovati da bi on mogao tako nešto učinio djevojci. Nisam znao za potjernice iz Srbije i BiH, da sam znao savjetovao bih ga da se sam prijavi – rekao je ujak.

On je takođe otkrio da se dva sina Dragana Paravinje nalaze u Staroj Pazovi, te da ih nije zvao, jer ne želi da im kaže šta se trenutno događa sa njihovim roditeljima.

- Nismo znali što se događa. Vidjeli smo helikopter i policiju. Dragana znam kao dijete. Nismo nikad pomislili da bi mogao nešto takvo učiniti. Kada bih ga sad ugledao, odmah bih ga prijavio - kaže Milovan Vidović, prvi susjed Draganovog ujaka.

Iako Donji Srđevići jutros izgledaju mirno u policiji nas uvjeravaju da je potraga s prvim sunčevim zrakama intenzivirana i da neće biti prekinuta sve dok se bjegunac za kojim tragaju ne pronađe, a potvrdio je to i ministar policije RS Stanislav Čađo.

Paravinja je u četvrtak pobjegao na obronke planine Motajice. Policija je blokirala šire područje oko Srpca. Bio je obučen u crnu majicu dugih rukava, crne hlače i plave patike. Policija je pozvala mještane da se jave ako ga primijete.

U potjeru koja traje od juče popodne uključene su ogromne snage MUP-a Republike Srpske, helikopter i psi tragači, a nadziru se putevi i granični prelazi u ovoj regiji.

Paravinja je u Republici Srpskoj osumnjičen za silovanje djevojke u Istočnom Sarajevu 2005. godine i za njim je sud na Sokocu raspisao centralnu potjernicu.

Sada se sumnja da je povezan sa nestankom maloljetnice iz Drniša u Hrvatskoj kojoj se izgubio svaki trag 7. juna nakon što je ušla u kamion koji je stopirala.


Prijavi neispravan link za Download sa klikom na gumb Report
Sve što skinete sa ovog foruma dužni ste u roku 24h izbrisati sa svog HDD-a
Ako vam se sviđa forum,budite aktivni u njegovom radu a ne samo kada vam je nešto potrebno
 
cobraDate: Petak, 2011-06-24, 11:56 PM | Message # 3
Super Član
Group: Administrators
Država: Croatia Croatia
Postovi: 8598
Status: Offline
U međuvremenu, doznalo se što je točno Paravinja napisao u oproštajnom pismu. PROČITAJTE!

"(Novac je Milijanin) Rado, Molim te da mi oprostiš što sam ovo učinio u tvojoj kući, ali jednostavno ne mogu više. Bežim od '96. godine i nemam više snage. Molim te prenesi mojima da ih sve volim i da jedino zbog njih žalim što ne može drugačije. Ovim papcima napolju bih zbrisao bez problema, ali nemam više volje da se borim i unazađujem sve oko sebe.

Ja nisam ubio tu curu, niti bilo što drugo učinio i pobegao sam iz nje jer sam mislio da me hoće izručiti Srbiji gde ne smem jer znam šta su učinili na Ovčari i Slavoniji. Znam i šta su učinili svima koji su znali. Znam i ‘ko je meni sve ovo učinio.

Reci, Rado, mojima da ona priča s TV-a nema veze sa mnom, daleko sam iznad te priče. Odlučio sam ovako, jer želim sve završiti i nek’ sa mnom umru i sve slike koje sam video. Mojima prenesi da nisam otkucao ništa što sam znao s ratišta i nema razloga da strahuju. Ujacima se izvini i zahvali što su hteli pomoći i nek’ znaju da ih nisam lagao i da sam večeras saznao za sve ovo.

Sve vas mnogo volim i molim vas da me ne sahranite u Pazovi, jer tamo nikad nisam pripadao. Znajte da mi ruke nisu krvave i da nikad nisam obrukao ni Vidoviće, ni Paravinje. Klincima reci da verujem u njih, a Milijani da je bila i ostala moj život i smisao do kraja.

Pozdrav svima, izljubi mi klince, ćaća i mater nek’ oproste, a Milijani reci da je čekam na nekom boljem mestu. Dragan

Novinarima samo reci da ja to nisam učinio i da je (nečitko)... O ovoj curi ne znam ništa, ali sam znao da će je povezati sa mnom i znao sam da me prate već dugo. Ako je pronađena u Bilišanima, neka traže crni Mercedes BG tablica (okonja)".


Ja ovo ništa ne kužim,spominje Ovčaru,po tome ispada da je bio tamo učesnik u zločinu a naši mu dali posao i obnavljauju kuću,bože moj,to samo mi možemo


Prijavi neispravan link za Download sa klikom na gumb Report
Sve što skinete sa ovog foruma dužni ste u roku 24h izbrisati sa svog HDD-a
Ako vam se sviđa forum,budite aktivni u njegovom radu a ne samo kada vam je nešto potrebno
 
http://odmor.ucoz.com/forum/ » Ostalo » O svemu i Svačemu » Oproštajno pismo Dragana Paravinje: Ubit ću se, nemam ništa
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:
Članovi koji su danas su posjetili Forum
Statistika Foruma
Novi postovi Popularne teme Najaktivniji članovi Novi članovi
Look what I found on Elo... [ Igre bez granica ]
Kakva prevara: Morat ćem... [ O svemu i Svačemu ]
Za podmirenje duga nude ... [ O svemu i Svačemu ]
Sretan svima, Dan Državn... [ O svemu i Svačemu ]
Pozdrav svima! [ Upoznavanje-Predstavljanje ]
Dan sjećanja na Vukovar Postova [ 8 ]
hello Postova [ 7 ]
Muzika Postova [ 6 ]
Sretan Uskrs! Postova [ 6 ]
Sretna Nova Godina! Postova [ 6 ]
cobra Postova [ 8598 ]
Ficho123 Postova [ 625 ]
dzenta Postova [ 153 ]
beli_61 Postova [ 89 ]
nensy Postova [ 65 ]
krunoslavjagic Datum [ 2024-03-06 ]
edimarsanic Datum [ 2023-07-02 ]
draganpopec Datum [ 2022-06-12 ]
acdsee7447 Datum [ 2021-09-30 ]
kibaw51717 Datum [ 2021-02-21 ]
[]