Nedjelja, 2024-05-05, 9:11 PM
Dobrodošao, Gost
[ Novi Postovi · Članovi · Pravila Foruma · Precizna pretraga · RSS

  • Page 1 of 1
  • 1
http://odmor.ucoz.com/forum/ » Opća Diskusija » Ljubav -Sex » Koja hrana povećava seksualnu želju?
Koja hrana povećava seksualnu želju?
nensyDate: Petak, 2010-02-26, 7:33 PM | Message # 1
Napreduje
Group: User
Država: Croatia Croatia
Postovi: 65
Status: Offline
Alkohol

Čašica ili dve nas opuštaju, a nekoliko više i svi će nam postati lepši nego što su zapravo. Ipak, u ovoj priči o afrodizijacima i alkoholu centralno mesto pripada vinu, ali samo zbog mirisa i to zato što se veruje da su neke vrste šampanjca, suvih rizlinga i šardonea kopija ženskih feromona.

Morski plodovi

Afrodita, grčke boginja lepote i ljubavi, rodila se iz mora. U borbi za nebeski tron Kronos je ubio i kastrirao svog oca Urana i bacio njegove genitalije u more. Okeani su se tada uzburkali i rodila se Afrodita. Zbog ove priče uveliko se veruje da hrana koja dolazi iz mora deluje kao seksualni stimulans. Ostrige su svakako najpopularnije. Ne samo zato što izgledom podsećaju na ženske genitalije, naravno. Sadrže velike kolicine joda i fosfora, koji podsticu proizvodnju vaginalnog sekreta, pa su savršene za oba pola.

Azijski ginseng

često se koristi za lečenje seksualnih disfunkcija i utiče na središnji nervni sistem i genitalno tkivo. Dokazano je da ova kineska biljka pojačava erekciju povećanjem dotoka krvi u penis, a pojačava aktivnost neurotransmitera i hormona koji su uključeni u seksualno ponašanje. Kinezi i Koreanci zaklinju se u to da ginseng povećava izdržljivost i strast. Naravno, ništa što je dobro ne može a da nema i nuspojava - u ovom slučaju to su dijareja i hipertenzija.

Vitamini

Vitamin E poznat je kao vitamin seksa jer se smatra velikim izvorom energije, a posebno se preporučuje ukoliko ste zabrinuti za svoju zdržljivost. Važan je za proizvodnju sperme i stvaranje hormona seksa, a najviše ga ima u jajima, orasima i žitaricama.

Začini

Kajenski biber ubrzava otkucaje srca, povećava temperaturu tela a u nekim slučajevima korisnici su primetili i znakove seksualnog uzbuđenja, crvenila na licu i telu, znojenja i napućenih usana. Nutricionisti preporučuju da se ovakvi afrodizijaci koriste u obliku kapsula, tinktura ili koncentrsanih kapi pola sata pre seksa, da bi poboljšali cirkulaciju.

Beli luk

beli luk sadrži prirodni antibiotik alicin koji je zaslužan za brži protok krvi ka seksualnim organima, što svakako znači i bolju predstavu u krevetu.

Kofein

Bez obzira da li se nalazi u kafi, čaju, gaziranim napitcima ili čokoladi, kofein do određene granice - pomaže. Američki naučnici tvrde da su parovi koji imaju 60 i više godina, a koji su svakodnevno pili kafu, seksualno aktivniji od onih koji su je izbegavali i to za - 62 posto.

Čokolada

Osim što sadrži kofein, u čokoladi se nalaze sastojci za koje se veruje da poboljšavaju učinak u krevetu. Uza sve to čokolada sadrži i teobromin koji pojačava proizvodnju endorfina, hormona sreće.

Med

Med nam u malim količinama i veoma brzo daje energiju, a šecer u obliku meda uz to i hrani čelije sperme.

Lekovite biljke

Osim što nas opuštaju, neke mogu da pojačaju požudu i dotok krvi u genitalije. na primer, matičnjak, a neke vrste metvice kada se koriste kao čaj pomažu kod opuštanja živaca i u isto vreme podstiču na krevetske vragolije.


Prijavi neispravan link za Download sa klikom na gumb Report
 
http://odmor.ucoz.com/forum/ » Opća Diskusija » Ljubav -Sex » Koja hrana povećava seksualnu želju?
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:
Članovi koji su danas su posjetili Forum
Statistika Foruma
Novi postovi Popularne teme Najaktivniji članovi Novi članovi
Look what I found on Elo... [ Igre bez granica ]
Kakva prevara: Morat ćem... [ O svemu i Svačemu ]
Za podmirenje duga nude ... [ O svemu i Svačemu ]
Sretan svima, Dan Državn... [ O svemu i Svačemu ]
Pozdrav svima! [ Upoznavanje-Predstavljanje ]
Dan sjećanja na Vukovar Postova [ 8 ]
hello Postova [ 7 ]
Muzika Postova [ 6 ]
Sretan Uskrs! Postova [ 6 ]
Sretna Nova Godina! Postova [ 6 ]
cobra Postova [ 8598 ]
Ficho123 Postova [ 625 ]
dzenta Postova [ 153 ]
beli_61 Postova [ 89 ]
nensy Postova [ 65 ]
krunoslavjagic Datum [ 2024-03-06 ]
edimarsanic Datum [ 2023-07-02 ]
draganpopec Datum [ 2022-06-12 ]
acdsee7447 Datum [ 2021-09-30 ]
kibaw51717 Datum [ 2021-02-21 ]
[]