Nedjelja, 2024-05-05, 12:14 PM
Dobrodošao, Gost
[ Novi Postovi · Članovi · Pravila Foruma · Precizna pretraga · RSS

  • Page 1 of 1
  • 1
http://odmor.ucoz.com/forum/ » Opća Diskusija » Ljubav -Sex » Uloga dlaka u spolnom životu
Uloga dlaka u spolnom životu
cobraDate: Utorak, 2009-12-29, 11:57 PM | Message # 1
Super Član
Group: Administrators
Država: Croatia Croatia
Postovi: 8598
Status: Offline

Mladi navodno dlake uklanjaju većinom iz praktičnih i higijenskih razloga, a sve češće i iz estetskih.
Uloga dlaka u spolnom životu

Ljudsko tijelo pokriva približno šest milijuna dlaka, uključujući kosu. 90 posto tih dlaka neprestano raste. Ostalih deset posto se odmara. Sve dlake rastu jednakom brzinom: jedan centimetar na mjesec. Što su dlake duže, polaganije rastu. No, one druge su ustrajne. One na glavi i u međunožju, na primjer. Ako ih ne šišate, kosi je svega dosta već nakon nekih šest godina, odnosno kad dosegne dužinu od sto deset centimetara. Poznavatelji tvrde da obrve, trepavice i dlake na rukama, nogama i prsnom košu rijetko narastu preko dva centimetra.

Ali one koje pokrivaju međunožje, drugačijeg su kova. Već Henry Miller je pisao o djevojci s tako bujnim stidnim dlakama da su potpuno prekrile dlan kada si ih pogladio. Seksualni pustolov s pseudonimom Walter u knjizi s naslovom 'Moj tajni život' priča o Škotlanđanki s petnaest centimetara dugom plameno crvenom grivom, koja je poput slapa padala preko njenog ljubavnog hrama. Struka takve ekscese tumači povećanom nazočnošću muškog hormona testosterona u ženskom organizmu.

Zašto uopće dlake rastu?

Hm, zašto nam zapravo niču dlake u međunožju? Nekada, dok smo još bili goli, trebale su zaštititi osjetljiva područja od vremenskih utjecaja odnosno slično kao one ispod pazuha ublažiti trenje. Znamo kakvo trenje, zar ne?

Suvremene analize, koje se bave spolnim navikama mladih i utvrđuju što najviše utječe na spolnu privlačnost, kazuju kako uklanjanje dlaka na intimnim dijelovima tijela postaje pravi trend. Mladi navodno dlake odstranjuju većinom iz praktičnih i higijenskih razloga, a sve češće i iz estetskih, znači u smislu povećanja spolne privlačnosti. Američke ankete su iznenadile s rezultatima da su žene u tom pogledu više zapuštene nego muškarci.

Mlađe generaijce sve češće posežu za žiletom

Muškarci inače lakše održavaju intimnu higijenu, ali to čine prerijetko, dok se žene peru češće, ali premalo temeljito. Kozmetički znalci kažu da je s dlakama u međunožju slično kao s onima pod pazuhom. Tvar, koje se izlučuje znojem, čine kombinaciju mirisa, koji bi u svojoj primitivnoj se
štini trebali uzbuđivati suprotni spol, ali kako je iz prakse poznato, ti mirisi veliku većinu civiliziranih ljudi u glavnom odbijaju. Zato nema smisla rizikirati, razmišljaju mlađe generacije, koje i za područja ispod pojasa sve češće posižu za britvicama, brijaćim aparatima i sredstvima za depilaciju.

Brijanje, koje je nekada bilo uvjet za održavanje intimne higijene i najlakši način kako se riješiti stidnih ušiju, danas stječe i erotički prizvuk. Konkretni rezultati recimo govore, kako je samo šest posto anketiranih žena između 18. i 35. godine vjerno prirodnom gustišu, 34 posto si intimnu frizuru povremeno krati škarama ili trimerom, 31 posto često obrije suvišne dlake, a čak 28 posto redovito brije ili depilira intimna područja do glatkoće.


Prijavi neispravan link za Download sa klikom na gumb Report
Sve što skinete sa ovog foruma dužni ste u roku 24h izbrisati sa svog HDD-a
Ako vam se sviđa forum,budite aktivni u njegovom radu a ne samo kada vam je nešto potrebno
 
http://odmor.ucoz.com/forum/ » Opća Diskusija » Ljubav -Sex » Uloga dlaka u spolnom životu
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:
Članovi koji su danas su posjetili Forum
Statistika Foruma
Novi postovi Popularne teme Najaktivniji članovi Novi članovi
Look what I found on Elo... [ Igre bez granica ]
Kakva prevara: Morat ćem... [ O svemu i Svačemu ]
Za podmirenje duga nude ... [ O svemu i Svačemu ]
Sretan svima, Dan Državn... [ O svemu i Svačemu ]
Pozdrav svima! [ Upoznavanje-Predstavljanje ]
Dan sjećanja na Vukovar Postova [ 8 ]
hello Postova [ 7 ]
Muzika Postova [ 6 ]
Sretan Uskrs! Postova [ 6 ]
Sretna Nova Godina! Postova [ 6 ]
cobra Postova [ 8598 ]
Ficho123 Postova [ 625 ]
dzenta Postova [ 153 ]
beli_61 Postova [ 89 ]
nensy Postova [ 65 ]
krunoslavjagic Datum [ 2024-03-06 ]
edimarsanic Datum [ 2023-07-02 ]
draganpopec Datum [ 2022-06-12 ]
acdsee7447 Datum [ 2021-09-30 ]
kibaw51717 Datum [ 2021-02-21 ]
[]