Ovoga puta nećemo toliko o tome s kakvom hranom možemo obogatiti svoj seks, nego o tome na što sve moramo paziti kada hranu za obogaćivanje vrućeg seksa tek odabiremo.
Uzbudite ga, Foto: JLP
(Foto: JLP)
Kako seks, tako i hranu povezujemo s užitkom. Oboje nas može ispuniti, usrećiti, zaposliti naš jezik, naša osjetila, naš mozak. Oboje od nas zahtijeva maštu, umjetničko stvaranje. Uz sve paralele između hrane i seksa nije dakle ništa neobično što su se ljudi sjetili to dvoje povezati i s hranom udvostručiti užitak za vrijeme seksa ili s seksom udvostručiti užitak za vrijeme jela.
Nije samo ukusnost hrane ono što nas može navestina užitak pri seksu. Važan je i oblik hrane, njen miris. Što je više osjetila zadovoljeno, bolje je. Hrana koja po obliku podsjeća na penis, kao što su to na primjer banane ili hrana, koja po obliku podsjeća na vulvu, kao što su to na primjer oštrige, sigurno uzburkava našu maštu i posljedično doprinosi većem uzbuđenju, pa su tu hranu ljudi stoga uvrstili među afrodizijake. Ne zaboravimo još na miris. Među ostalima se miris po vaniliji i miris po gorušici smatraju mirisima koji nas mogu uzbuditi.
Foto: jlp
(Foto: JLP)
Pravih znanstvenih istraživanja o tome, koju hrano je najprimjerenije koristiti je malo. No to i nije nužno loša vijest. Ponekad je bolje da nemamo baš sve odgovore, jer nam to omogućava da ne slijedimo samo smjernice znanstvenih istraživanja, nego da i sami postanemo istraživači, što je kod spolnosti od ključnog značenja.
Pomislite na naša osjetila i što im godi. Pitajmo se koji je miris uz koji možemo zatvoriti oči i raspametimo se, koji okus, što nam se sviđa na opip, pogled. Ostavimo dakle slobodan put mašti, no ipak možda da navedemo samo nekoliko činjenica za razmišljanje.
Kada razmišljamo o tome da bismo si spolnost učinili raznolikijom pomoću hrane, jasno da ćemo izbjegavati hranu na koju smo alergični mi ili partner. Alergijsku reakciju ne potakne samo hrana koju konzumiramo, već i ona koja dođe u kontakt s osjetljivijim tkivom (anus, vagina). Najmanje što može uzrokovati je neugodan svrab.
Neugodnosti može uzrokovati i neprimjerena temperatura hrane, stoga budimo pozorni da u naletu strasti ne uzrokujemo neke opekline. Hrana, ako je skuhana, neka dakle bude primjereno ohlađena. A pozornost treba posvetiti i sadržaju začina u hrani (mentol, cimet…), jer u većim količinama su preintenzivni za naša osjetila i osjećaj je neugodan.
O obliku hrane još i ovo - hrana neka bude primjerenog oblika i veličine, kako se ne bi izgubila ili zataknula. Ako koristimo svježe voće i povrće, neka ono bude očišćeno, a možemo koristiti i kondom kao dodatnu zaštitu.
Korištenje masne i slatke hrane također je upitno, naročito na predjelima ispod pojasa. Ne samo zbog neugodnih mrlja i ljepljivosti, što ih iza sebe ostavlja hrana te vrste. Masna hrana može uništiti kondom i također sadržavati bakterije. A šećer u vlažnoj sredini potiče rast kondiloma i bakterija.